Dijak Aktualno

SPREJEM DIJAKOV

Sprejem dijakov v Dijaški dom v šolskem letu 2017/2018 bo 3. septembra. 

Podaljševalci lahko v dom pridejo od 17.00 do 20.30, novinci bodo obvestilo o sprejemu in času sprejema prejeli po pošti.


Življenje v dijaškem domu

Dijaški domovi so namenjeni dijakinjam in dijakom, katerih bivališče je oddaljeno od kraja šolanja. V našem domu bivajo dijaki in dijakinje Elektro in pomorske šole, občasno dijaki in dijakinje bližnje italijanske gimnazije Antonia Seme in drugi gostje.

Dom ima štiri nadstropja, dijaki pa so nameščeni na levi strani doma. V sobah sta dva dijaka, ki si s sosednjo sobo delita kopalnico.

Za nekatere je odhod od doma in osamosvojitev težja preizkušnja, ki pa običajno mine po prvem mesecu, ko se novi stanovalci spoznajo z ustaljenim redom in načinom življenja, pa tudi med seboj.  Med bivanjem v domu se stkejo pomembna prijateljstva, ki lahko trajajo tudi vse življenje.  

Kaj prinesti s seboj?

Vsak dijak ima v sobi svojo pisalno mizo s stolom, nočno lučko, posteljo in omaro.  Na razpolago so tudi rjuhe, vzglavniki in odeje. Prinesete torej le brisače, pribor za osebno higieno in malenkosti, ki popestrijo vaše bivanje.

Kdo skrbi za mojega otroka v domu?

Dijaški dom je del zavoda GEPŠ (Gimnazije, elektro in pomorske šole), ki ga vodi ravnatelj Borut Butinar. Kot pomočnica ravnatelja vodi dom Sabina Kravos Jugovac, ki je dijakom in staršem na razpolago v dopoldanskem času. 
 
Popoldanske dejavnosti vodita dva vzgojitelja, saj so dijaki razdeljeni v dve vzgojni skupini. Dijakom razložita pravila bivanja, vodita učne ure, pomagata pri reševanju težav, organizirata interesne dejavnosti itd. Vzgojitelja skrbita tudi za stik s starši, razredniki in šolo.
 
V domu sta zaposleni tudi dve čistilki, vzdrževalec in nočni varnostnik.
 
Konec tedna
 
Ob koncih tedna  se dijaki odpravljajo domov ponavadi ob petkih po končanem pouku (najkasneje do 14.00) in se vračajo ob nedeljah od 18.00 dalje. 
 
Hrana
 
Dijaški dom ima kuhinjo, za katero je zadolžen zunanji najemnik, in jedilnico, v kateri dijaki jedo zajtrk, kosilo in večerjo.