Šport

Vodni športi
Od kampa Portorož in centralne portoroške plaže do Bernardina, Pirana in Fiese se vrstijo plaže z urejenim dostopom do morja in raznoraznih vodnih aktivnostih. Lahko se včlanite v tečaj ali pa si sposodite opremo za:

Bazeni
V zimskih mesecih in deževnih poletnih dneh lahko obiščete bazen z zdravilno termomineralno vodo,  ki je od dijaškega doma oddaljen deset minut hoje. Enako blizu, le v drugi smeri, se nahaja tudi vodni park  Bernardin, ki s tobogani in gejzirji ponuja sprostitev za celo družino.
Kolesarjenje
Portorož je idealno izhodišče za kolesarjenje. Skozenj vodi slavna kolesarska steza Parenzana z začetkom v Miljah in koncem v Poreču. Na voljo je več izposojevalnic koles in kolesarske opreme.
Septembra se lahko udeležite Istrskega kolesarskega maratona, oktobra pa rekreativnega kolesarskega maratona »Po kantinah Slovenske Istre« (http://www.kdbk.si/MaratonPoKantinahSlovenskeIstre.html).
Pešpoti, trim in tek
Od Dijaškega doma Portorož vodijo ob morju pešpoti do Pirana, Fiese in Sečovelj. Malo daljši sprehod vas pripelje do Strunjana in Izole. Na poti najdete več športnih parkov s trim napravami (Sečovlje, center Portoroža). Poskrbljeno je tudi za bolj zahtevne pohodnike.
Vse poti so primerne za tekače. Aprila je organiziran Istrski maraton »Slovenska istra«, ki povezuje Koper, Izolo in Portorož.

Tenis
V bližini je na voljo več teniških igrišč z možnostjo izposoje loparjev. V poletnih mesecih se v Portorožu odvija mednarodni teniški turnir.

Ribolov
Portorož z okolico ponuja številne možnosti športnega ribolova. Pomladi in poleti prevladujejo riboni, skuše, orade ipd., v ostalih letnih časih pa v morju najdete lignje, sipe, itd... Za vse informacije, tečaje in sposojo opreme se lahko obrnete na ribiška društva v Piranu, ki med letom organizirajo tudi tekmovanja v ribolovu in ribiške prireditve.


Padalstvo
Zaradi razgleda, ki se razprostira nad slovensko obalo, je Letališče Portorož ena najbolj pribljubljenih destinacij za tandemski skok s padalom
Najem plovil, panoramske vožnje in vodni taxi
V marini Bernardin si lahko sposodite več vrst motornih plovil - od malih gliserjev do prostornejših družinskih jaht. Ponujajo vam tudi vodni taxi, šolo varne plovbe in panoramske vožnje do Italije in Hrvaške.

Segway
Tudi v Portorožu si lahko sposodite v svetu vse bolj priljubljen segway. Nudijo tudi vodene izlete.